"Kongreler güneye kaydı"

"Kongreler güneye kaydı"

Burkon Turizm ve Kongre Organizasyon Ltd. Şti. Sahibi Hasan Eker, Antalya'daki beş yıldızlı otellerin kış dönemi de açık olması nedeniyle kongrelerin ağırlıklı oraya kaydığını söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu üye ziyaretleri çerçevesinde Burkon Turizm ve Kongre Organizasyon Ltd. Şti. Sahibi Hasan Eker'e konuk oldu. Ziyarette Kongre turizminin geldiği son nokta hakkında Hasan Eker bilgilerini paylaştı. Eker, özellikle tıp alanında bilimsel kongrelerin azalmakla birlikte yapılmaya devam ettiğini belirterek, "Hekimlerin kongrelere katılmalarına gelen kısıtlamalardan sonra bazı kongreler iptal oldu. Sayı azaldı. Yılda 15-16 bilimsel kongre yapılıyor. Bunun da 5-6 tanesi Uludağ'da oluyor" dedi. Eker, kongrelerdeki azalmaya ilişkin bir diğer neden hakkında da şu bilgileri verdi:

"Antalya otelleri eskiden sadece yazları açık oluyordu. Şimdi kongreleri de çekmek için kışları da açık kalıyor oteller. Dolayısıyla güneye kaydı. Merinos da kongre turizmi açısından değerlendiriliyor ama satış-pazarlama açısından sıkıntılar hala devam ediyor. İstanbul-Ankara İzmir de kongre turizmi açısından asıl rekabet ettiğimiz şehirler. Bursa hem kapasite hem de fiyatlar açısından rekabet avantajına çok fazla sahip değil. Bursa ekonomisine yıllık extradan 20 bin geceleme katkımız var kongrelerle."

BUSİAD'ın ziyaretinden dolayı memnuniyetini de ifade eden Eker,  "Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, bu ziyaret benim için çok değerli. Birçok derneğe üye oluyorsunuz ama arama sorma yok. Gördüm ki, üye odaklı bir dernek anlayışı var BUSİAD'da. Yeri geldiğinde uygun bulmadığınız konuları da uygun bir üslupla söylüyorsunuz. Çok memnunum" diye konuştu.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay,  BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Yerliyurt, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.