Kul: "Otomotivdeki düşüş bizi zorluyor"

Kul: "Otomotivdeki düşüş bizi zorluyor"

Şahinkul Makina A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Kul, otomotiv sektörüne üretim yaptıklarını bu yıl üretimdeki düşüşlerin işler açısından olumsuz bir seyir izlediğini söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri kapsamında Şahinkul Makina A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Kul'a, konuk oldu.

Ziyarette ekonominin gidişi ana sohbet konusu oldu. Sohbette Hüseyin Kul, Otomotiv ana sanayi için üretim yaptıklarını, kendilerine bildirilen üretim rakamlarının yarısına düşüldüğünü ifade etti. Kul, " bize söylenen rakamlar için yatırımlar yapıyoruz. Ancak, gerek iç gerekse dış pazardaki daralmadan dolayı kapasitenin yarısını kullanabiliyoruz. Eskiden bir dip görülür ve oradan çıkış olurdu. Şimdi durağan bir seyir var" diye konuştu.

Kul, kendisinin Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttüğünü hatırlatarak, "Siyaset askerlik gibi kutsal bir görev. Siyaset yapması gerekenler yapmadığı için beğenmediğimiz insanların siyaset yapmasına tanık oluyoruz" dedi.

Kul, "Eskiden meslek lisesi mezunları en azından ne dediğinizi anlardı. Şimdi kalifiye eleman diye bir şey kalmadı. Değerler yok oldu. Liseye gelip okuma yazma bilmeyen öğrenciler var" sözleriyle, eğitim sistemine ilişkin eleştirilerini de dile getirdi.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay,  BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Yerliyurt ve BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu da katıldı.