Mesleki Teknik Eğitimi İyileştirme Projesi’nde söyleşi zamanı

Mesleki Teknik Eğitimi İyileştirme Projesi’nde söyleşi zamanı

Mesleki Teknik Eğitimi İyileştirme Projesi’nde söyleşi zamanı

 BUSİAD’ın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol sonrasında çalışmalarına hız verdiği Mesleki Teknik Eğitimi İyileştirme Projesi, öğrencilere yönelik organize edilen çeşitli etkinliklerle devam ediyor. BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, organizasyon kapsamında projenin uygulandığı pilot okul olan Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

 Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BUSİAD Sınıfına devam eden 33 öğrenciye yönelik gerçekleştirilen bilgilendirici seminer ve söyleşi programları devam ediyor. Organizasyon kapsamında okulda öğrencilerle bir araya gelen BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, eğitim ve iş hayatına yönelik deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Küçükkayalar, öğrencilere okulun verdiği bilgi ile yetinmeden her zaman daha fazla okuması ve araştırması tavsiyesinde bulundu. Küçükkayalar, öğrencilerin eğitimi aldıkları meslekte kalıcı olmaları adına caba harcamaları gerektiğinin de altını çizdi.  

“Programa 33 öğrenci ile devam ediyoruz”

 Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yılmaz Osmanoğlu da BUSİAD’ın Mesleki Teknik Eğitimi İyileştirme Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hali hazırda programa 33 öğrenci ile devam ettiklerini ifade eden Osmanoğlu, öğrencilerin sağlık taramalarının tamamlandığını ve elde ettikleri verileri öğrencilerin velileri ile paylaşacaklarını kaydetti. Programın bir sonraki adımında proje paydaşları arasında yer alan Bosch AŞ bünyesinde öğrencilere 2 tam gün olacak şekilde ölçme ve kontrol eğitimi ile delme - havşalama eğitimi verileceğini dile getiren Osmanoğlu, öğrencilerin fabrikayı da gezerek kurum kültürü hakkında bilgi sahibi olacağını belirtti. Osmanoğlu, okul bünyesinde oluşturulan BUSİAD Sınıfının diğer öğrenciler arasında önemli bir farkındalık sağladığına ve ilgi odağı olduğuna işaret ederek, “İlerleyen dönemlerde öğrencilere yönelik iş sağlığı güvenliği ve çevre eğitimi de verilecek. Yıl sonunda projeye dahil olan öğrenciler 11. sınıfa geçerken, aynı şartlarda bir 10. sınıf daha oluşturulacak. 3 yılın sonunda ilk mezunlar verilecek ve proje kapsamındaki mezunlar BUSİAD üyesi firmalarda istihdam edilecek. Amacımız, projeye dahil olan öğrencilerin eğitimleri sonunda sanayinin talep ettiği niteliklere ve donanıma sahip olmaları.”