"Ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemli"

"Ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemli"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD)-Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Bursa Felsefe Kulübü paydaşlığında, BUSİAD Evi'nde gerçekleştirilen Felsefe Söyleşilerinin Aralık ayı konuğu, Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerime Üstünova oldu.

"İletişimin Gücü" başlıklı bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Kerime Üstünova, iletişimin vazgeçilemeyecek temel ihtiyaçlardan biri olduğunu söyledi.

Yetkin iletişime ilişkin temel bilgileri paylaşan Prof. Dr. Üstünova, "Ne söylediğiniz değil, nasıl söylediğiniz önemlidir. Güçlü iletişim, güven getirir. Güven de başarıyı" dedi.

İletişim araçlarında en çok dilin kullanıldığını kaydeden Prof. Dr. Üstünova, beden dilinin de ilk iletişimin başlaması açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Üstünova, konuşmasının son bölümünü ise dilin korunmasına ayırdı. Türkçe'nin atalarımızdan bize miras olduğunu ifade eden Prof. Dr. Üstünova, dile yönelik yozlaşma örneklerini de aktardı. Prof. Dr. Üstünova, "Bir kelimenin Türkçe karşılığı varsa yabancısını kullanmak yanlıştır. Ayrıca belki de en kötüsü, Türkçe bir kelimeye yabancı takı ekleyerek yapılan kelimelerdir. Bu dil kurallarını da bozmakta. Dili korumanın tek yolu dil bilinci oluşturmaktır. Dil siyaset üstüdür" diye konuştu.

Sunumunun ardından Prof. Dr. Üstünova'ya, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu tarafından Çağdaş Eğitim Kooperatifi Kır Çiçekleri projesine yapılan bağış sertifikası sunuldu.