Noyan: Tekstile ilgi azaldı

Noyan: Tekstile ilgi azaldı

Berteks Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, Türkiye'de tekstilde çalışmaya ilginin azaldığını, çalıştıracak beyaz ve mavi yakalı eleman bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu'nun üye ziyaretleri kapamında ziyaret ettiği Berteks Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, sektörlerinin en önemli sıkıntılarından birinin eleman olduğunu kaydetti. Noyan, "Tekstil mühendisliği fakültelerine ilgi azaldı. Mavi yakalılarda da eleman bulmakta zorlanıyoruz. Bursa tekstil ve otomotiv kenti denir. BUSİAD'ın bu konuda bir çabası olabilir" dedi.

Noyan, Avrupa ve Amerikan'ının ana pazarları olduğunu, 2 yıldır Ar-Ge merkezlerinin bulunduğunu söylerken, tül perde, döşemelik kumaş, antibakteriyel kumaşlar, teknik tekstil ve yeni ürünleri plicell perde sistemlerini müşteriye sunduklarını belirtti.

Noyan, ayrıca 15 yıldır Neskar ile Opel satış ve servis hizmetiyle girdikleri otomotiv sektörüne, Skoda'yı da bünyelerine katarak devam ettireceklerini de söyledi. Noyan, ceviz üretimiyle tarıma da girdiklerini kaydederek, "Bu benim hobim gibi" dedi.

BUSİAD etkinliklerine yoğunluğundan dolayı katılamadığını ifade eden Noyan kadın üye sayısının artrılmasına yönelik çalışmalara destek vereceğini de kaydetti.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay,  BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.