Osmangazi'nin turizm çabasına BUSİAD'dan destek.

Osmangazi'nin turizm çabasına BUSİAD'dan destek.

Osmangazi'nin turizm çabasına BUSİAD'dan destek.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret etti.

31 Yerel Seçimi'nde Osmangazi Belediye Başkanlığı görevine üçüncü kez seçilen Mustafa Dündar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay başkanlığındaki BUSİAD Heyetinin ziyaretinde sohbet konusu Bursa sanayisinin gücü ve Osmangazi'nin turizm potansiyeli oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa üreten bir şehir. Yüksek kalitede üretim yapan bir sanayimiz var. Üreterek yaşayan bir kent Bursa. Onların üretimi Bursa'nın önünü açıyor" dedi.

Turizm konusunun da önemli bir yer aldığı ziyarette, tarihiyle öne çıkan Osmangazi'de yapılan çalışmalar da, Dündar tarafından BUSİAD Heyetine aktarıldı. Panorama 1326 Müzesi'ne yoğun ilgiden bahseden Dündar, müze ile diğer turizm potansiyellerinin birlikte planlanması gerektiğini söyledi.

Güneş enerjisinden elektrik üreten, yağmur suyunu toplayan müzenin yeşil bina sertifikasını da aldığını da kaydeden Dündar, Panorama 1326 Müzesi'nin 42 metre çaplı kubbesiyle dünyanın en büyükleri arasında olduğunu da söyledi.

Dündar, Bursa'da turizm sempozyumu düzenleyerek çarşıların, Hisar içinin gezilip konaklamanın da yapılacağı bir kent haline dönüştürmeyi planladıklarını ifade etti. Dündar, Panorama 1326'ya gelenlerin yakındaki yerlere elektrikli araçlarla gezilmesini sağlayacak projeleri de düşündüklerini kaydetti.

Ziyaretin sonunda Dündar, BUSİAD Heyetine kent meydanı projesi hakkında da bilgiler verdi. BUSİAD Heyeti daha sonra Panorama 1326 Müzesi'ni de gezdi. BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Türkay, Bursa'ya çok önemli bir eser kazandırılmasından memnuniyetini ifade ederek, Osmangazi'nin turizm alanındaki çalışmalarına desteklerini dile getirdi.

Ziyarete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu Üyeleri Gonca Yerliyurt ve Osman Nemli ile BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.