"Otomobillerde görünen çok sayıda parçayı üretiyoruz"

"Otomobillerde görünen çok sayıda parçayı üretiyoruz"

"Otomobillerde görünen çok sayıda parçayı üretiyoruz"

Martur CEO'su Müfit Karademirler, şirketleri bünyesinde üretilen ürünlerin, bazı model otomobillerde yüzde 18'ini bulduğunu söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu üye ziyaretleri kapsamında, Martur CEO'su Müfit Karademirler'e, konuk oldu.

Martur ve Fompack olarak iki ana şirketleri olduğunu, bunların da Kütahya, Gölcük, Bursa, Rusya, İtalya, Fas, Romanya, Polonya ve Cezayir'de bulunan üretim tesislerinde toplam 5 bin 500 civarında çalışanları bulunduğunu kaydetti. Martur bünyesinde, ürettikleri koltukların neredeyse tüm parçaları kendi bünyesinde ürettiklerini kaydetti.  Karademirler, "Çalıştığımız modellerde, arabaya bindiğinizde gördüğünüz şeylerin önemli bir bölümünü biz üretiyoruz.

Şirket bünyesinde aidiyet duygusunun yüksek olduğunu belirten Karademir, çalışanların sorunlarının üst düzeyde dinlendiğini de ifade etti. Karademir, aile şirketi olarak çalıştıklarını, ancak kurmsallaşma çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay,  BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ekinci ve Uğur Urkut, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Yerliyurt, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.