Otomotiv ihracatla ayakta duruyor.

Otomotiv ihracatla ayakta duruyor.

FEKA Otomotiv A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Karslıoğlu, otomotiv sektörünü ihracatın ayakta tuttuğunu söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu üye ziyaretleri kapsamında FEKA Otomotiv A.Ş.’ye konuk oldu. BUSİAD Üyesi Genel Müdür  Taner Karslıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, FEKA A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Karslıoğlu da katıldı.

Otomotiv için aydınlatma, ayna ve depolar üreten FEKA’nın sektördeki durumunun konuşulduğu sohbette, Ferit Karslıoğlu, yurt dışından çok misafir ağırladıklarını belirterek, “Biri gidiyor biri geliyor. Çok büyük ilgi görüyoruz. Orta Avrupa’ya göre açık ara önde gidiyoruz” dedi.  İçinde bulunulan ekonomik durumun da gündeme geldiği ziyarette Ferit Karslıoğlu, şunları söyledi:

“Otomotivi ihracat kurtarıyor. Yoksa iç piyasa iyi değil. Bu döviz kuruyla, yabancılar için Türkiye cazip kalıyor. Sırbistan işçilik olarak ucuz derken Türkiye dolar bazında en ucuzu haline geldi.”

Gençlerin fabrika ortamı yerine AVM’lerde çalışmayı tercih etmesinden de şikayetçi olan Karslıoğlu, BUSİAD’ın iş dünyasının sorunlarını dile getirmesini istedi.

Ziyarete,  BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Burak Anıl ile BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Yönetici Asistanı Deniz Karaer de katıldı.