Prof. Dr. Şahin'e teşekkür plaketi.

Prof. Dr. Şahin'e teşekkür plaketi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin'i makamında ziyaret ederek, özellikle İznik Gölü'nde bulunan batık bazilika kalıntısı olmak üzere, Bursa ilindeki başarılı arkeolojik kazılar ve turizme katkısı nedeniyle kendisine teşekkür plaketi sundu.

BUSİAD başkanı Buğra Küçükkayalar'ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Can ve Denetim Kurulu Üyesi Hasan Eker ile BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç'un gerçekleştirdiği ziyarette, İznik, sohbetin ana konusu oldu.

Prof. Dr. Mustafa Şahin, 325 yılında toplanan ve önemli kararlar alınan 1. Konsil toplantısının bin 700'üncü yılı münasebetiyle 2025 yılının önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kültürel Miras Dairesi'nin desteği ile Bursa ilinde turizm odaklı birçok çalışmanın yapılabileceğine işaret ederek, İznik'te bir çini müzesi kurulmasının ve 2025 yılının etkin değerlendirilmesinin, İznik'in bir turizm merkezi potansiyeline ulaşmasının önemini vurguladı.

Ziyarette, BUSİAD üyeleri ile İznik'te bir toplantı yapılması konusunda da görüş birliğine varıldı.