"Sanayici AB projelerine yeterli ilgi göstermiyor"

"Sanayici AB projelerine yeterli ilgi göstermiyor"

"Sanayici AB projelerine yeterli ilgi göstermiyor"

Floteks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, 5. AB projelerini tamamlamak üzere olduklarını 6.'ya başlayacaklarını belirterek, firmalar AB projelerine gerekli ilgiyi göstermiyor" dedi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu üye ziyaretleri kapsamında, Floteks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve eski BUSİAD Başkanı Celal Beysel'e konuk oldu.

Ziyarette ekonominin genel durumu konuşulurken, Ar-Ge konusu da gündeme geldi. Celal Beysel, Flotek olarak Ar-Ge Merkezlerinde kendisi de dahil 7 kişinin çalıştığını belirterek, "Türkiye'de ürün geliştirme Ar-Ge olarak görülüyor" dedi.

Beysel, Floteks olarak AB'den aldıkları kaynak ile 5. Projeyi tamamlamak üzere olduklarını, 6.'ya da başlayacklarını kaydederek, " Ben devletten Ar-Ge desteği almıyorum ama benim diyen firmaların 10 misli parayı AB'den alıyorum. Bu konuda Bursalı şirketlere sürekli desteğe hazır olduğumuzu da belirtiyoruz" diye konuştu.

Beysel'in tecrübelerini Bursalı sanayicilere aktarması için bir toplantı gerçekleştirilmesi gerektiği de sohbet sırasında BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay tarafından dile getirildi.

Beysel, BUSİAD'ın ziyaretinin çok doğru bir faaliyet olduğunu ifade ederken, üzerine düşen bir görev olursa yapmaya hazır olduğunu da kaydetti.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay,  BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.