"Sanayicinin enerjisi azalıyor"

"Sanayicinin enerjisi azalıyor"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurlul Başkanı Ergun Hadi Türkay, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 4562 sayılı OSB Kanunu'nda yapmayı düşündüğü değişiklikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Dünya ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemdeyken, daha çok üretmek, yeni ürünler ve yeni pazarlar geliştirmek derdinde olması gereken sanayicinin, böylesine bir değişiklik ile enerjisi azalıyor" dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay şunları söyledi:

"20 yıldır Organize Sanayi Bölgeleri, orada üreten sanayiciler tarafından başarı ile yönetiliyor. Denetimlerse kurallarıyla yapılıyordu. Şimdi sil baştan yapıp yeniden müteşebbis heyet kurulmasının mantığını anlamak kolay değil. Bu durum 24 saat orada yaşayan ve çıkan sorunlara hızlı çözümler üreten sanayicinin rekabet gücünü, çalışma azmini zayıflatacak bir anlayış. Bürokrasiyle mücadele eden bir iktidardan, böyle bir hataya düşmemesini bekliyoruz. Sanayide bürokrasi, damar tıkanıklığı gibidir. Mutlaka bir yerlerde sorunlara neden olur. Umarım bu düzenlemedeki hatalarda ısrar edilmez."

Bu konuların tartışılıyor olmasının bile enerji kaybı olduğunu vurgulayan BUSİAD Başkanı Türkay, "Demokratik olarak yönetilen, üretimi, istihdamı, kalite ve rekabeti öncelikleyen, ülkesine döviz girdisi sağlamak için ihracat imkanlarını zorlayan sanayicimizin bu kadar işinin arasına yeni konular koyup bunları çoklu bilinmez denklemlere dönüştürmenin kimseye faydası olmaz. Aksine bu işten tüm Türkiye zararlı çıkar. Başka Türkiye, başka sanayici yok. Bizler bu topraklara hem yerli sanayiyi, hem de yabancı sermayeyi sokmaya çalışırken, bir süredir Doğu Avrupa'ya giden sanayici akışının bu gibi uygulamalarla hızlanmasından da endişe de ediyoruz" dedi.

Türkay, yanlıştan dönüleceğine umduğunu da kaydederek, "Önü açılan ve kaliteli, uygun fiyatla rekabet edebilir üretme sorunuyla başbaşa kalan sanayicimiz bunların üstesinden kalkar" diye konuştu.