"Sektörle birlikte hareket edilmezse başarı olmuyor"

"Sektörle birlikte hareket edilmezse başarı olmuyor"

"Sektörle birlikte hareket edilmezse başarı olmuyor"

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, İş insanı Fahrettin Gülener ile birlikte Bursa Sanayici ve İşinsanları Derneği'ni (BUSİAD) ziyaret ederek, mesleki teknik eğitim konusunda birlikte neler yapılabileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

BUSİAD Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılan Gür, "Çalışma alanım mesleki eğitim oldu. İstanbul'da önemli çalışmalar yaptık. Kısmetse şimdi Bursa'da yapacağız. Sanayi reflekslerine yetişmeye çalışan bir arkadaşınızım. Hem kendi deneyimlerimi sizinle paylaşmak hem de sizin deneyimlerinizi öğrenmek için buradayım" diye konuştu.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Gür'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, BUSİAD'ın eğitim konusundaki çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Bursa'da enerjinin mükemmel olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Gür, çalışmaların ise mükerrer olduğunu söyledi. Gür, Sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesleki eğitimde sektörle birlikte hareket edilmediğinde başarılı olunamayacağını kabullenmiş, bütün çalışmasını bu felsefe üzerine kurgulamış birisiyim. Son 3-4 yılda mesleki eğitimle ilgili önemli çalışmalara imza atıldı. Pandemide üreten okullarla sanayinin istediği reflekslere yaklaştırma konusunda fırsata dönüşmüştü.

Sanayicinin istediği nitelikli iş gücünü nasıl hayata geçiririz. Bunu konuşalım istedim. Mesleki eğitimin tanımına baktığınızda, iş piyasasının istek ve beklentilerine uygun nitelikli iş gücü üretmek var. O zaman iş piyasasının istek ve beklentilerini doğru bilmeniz gerek. Bunun da yolu iş piyasasıyla birlikte hareket etmekten geçiyor."

Bursa'daki mesleki eğitim konusundaki çalışmaları hakkında da bilgiler veren Gür, 4 okul ortaklığıyla antijen test kiti üretmeye başladığını söyledi. "Bursa'da 25 milyon lira meslek liseleri gelir elde ediyor. Türkiye'nin 787 milyon şu anda. 1 milyar liralık üretim hedefleniyor. Böylece çocuklarımız üretimi de öğrenmiş oluyor. Mesleki eğitim güçlenirse anadolu liseleri de güçlenir" diye konuştu.

Mesleki eğitime bakışın değiştiğini de kaydeden Gür, "Mesleki eğitimin sahibi sizsiniz. Biz onu size teslim etmek istiyoruz. Devlet fabrikanın içine okul kuruyor artık" dedi. Gür, "Çocukların alanında istihdamın düşük olduğunu da kaydederek, "Bunu artırmak için uğraşıyoruz. Ancak bizim uyguladığımız modellerde istihdam oranı daha yüksek oluyor" dedi. Gür, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin sorularını da yanıtladı.