Tarım ve turizm kenti Orhangazi.

Tarım ve turizm kenti Orhangazi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), belediye başkanları ziyaretleri kapsamında Orhangazi'yi ziyaret etti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar ile BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç'un katıldığı ziyarette, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın BUSİAD ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek, ilçesine ilişkin bilgiler verdi.

Aydın, Orhangazi'nin 1/100.000'lik planlarda tarım ve turizm alanı olarak planlandığını belirterek, planlamayı doğru bulduklarını söyledi. Orhangazi'de önemli sanayi tesislerinin bulunduğunu ancak, İznik Gölü, tarım ve orman alanları nedeniyle yeni bir sanayi alanın mümkün görünmediğini de sözlerine ekledi.

Aydın, buna rağmen 21 ilden daha fazla ihracat yaptıklarını da kaydederek, Orhangazi'de Tarım A.Ş.'yi kurduklarını, Belediyeye ait 30 bin ağaç zeytinlerinin bulunduğunu ve bunların endüstriyelleşmesi için çalışmalarının da bulunduğunu dile getirdi.

Aydın, ayrıca Orhangazi'yi çiçekçilik merkezi yapmak istediklerini de kaydederek, kivi ve fındık üretiminde de artış olduğunu söyledi.

Turizm A.Ş. kurma çalışmaları olduğunu da kaydeden Aydın, Ilıpınar Höyüğü'nün milattan önce 8 binlere kadar dayandığını ve ilk iki katlı yerleşkenin burada bulunduğunu ve şu anda İznik müzesinde bir benzerinin sergilendiğini kaydetti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar ise kendisini göreve seçilmesinden dolayı kutladıktan sonra BUSİAD'ın "Sanayi, Tarım ve Turizm ile gelişen Bursa" çalışması hakkında bilgi verdi.

Küçükkayalar, Bursa'nın tüm ilçeleri ile birlikte il düzeyinde değerlendirilmesinin gerektiğini, BUSİAD olarak iş insanlarının ve karar alıcıların da bu çerçevede düşünmeleri ve çabalarının da buna yönelik olarak gösterilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Ziyaretin sonunda BUSİAD Başkanı Küçükkayalar, Aydın'a fincan seti hediye etti.