Tek çözümümüz üretimi artırmak.

Tek çözümümüz üretimi artırmak.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, büyümedeki yavaşlamanın üretimin artırılmasıyla durdurulacağını söyledi.

BUSİAD Başkanı Türkay, 3. Çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:

"Yılın ikici yarısında yaşanan ekonomik dalgalanmanın etkisiyle büyümemiz yavaşladı. Yıla yüzde 7.2 ile başlayan ilk çeyrek büyüme rakamı, ikinci çeyrekte 5.3'e en son açıklanan üçüncü çeyrekle de beklendiği gibi ciddi bir düşüşle 1.6'ya indi. Ağustos ayında hızlanan TL'nin değer kaybının ardından ekonomide yaşanan daralmanın böyle bir sonuç yaratmasını bekliyorduk. Açıkçası şaşırmadık da. Artık 2019'da büyümenin yeniden tırmanışa geçeceği bir yıl olmasını diliyoruz.

Ekonomimizin bu kadar kırılgan olmasının da ancak üretimin artırılmasıyla, katma değeri yüksek ürünler üreterek ve nitelikli eğitimle düzeltileceğine inanıyoruz. Üretim, doğal olarak inovasyon ve yaratıcılığı da geliştirecek. Bu da kalkınmayı sağlayacak. Bizler ülkenin üretici güçleri olarak önümüzdeki süreçte de kaliteli üretimle ülkemizin büyümesine katkı koymaya devam edeceğiz."

Türkay, 2019 yılının kayıp yıl olmaması için başta iktidar olmak üzere herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini de kaydetti.