"Tekstilde inişli çıkışlı bir yıl yaşadık"

"Tekstilde inişli çıkışlı bir yıl yaşadık"

"Tekstilde inişli çıkışlı bir yıl yaşadık"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu üye ziyaretleri kapsamında Ar Kimya Ltd. Şti sahibi İlham Kaplayan'a konuk oldu.

Ziyarette başta tekstil sektörü olmak üzere, Türkiye ekonomisi sohbetin ana konusu oldu.

Tekstilin bu yıl inişli çıkışlı bir yıl yaşadığını belirten Kaplayan, Çin'de mart ayında tekstil boyaları üreten dev bir fabrikada çıkan yangının kendilerini de kısmen etkilediğini söyledi. Kaplayan, şöyle konuştu:

"Çin'deki organize sanayi bölgelerindeki düzen beni çok etkiledi. Dev bölgeler ihtisasa göre ayrılmış. Her fabrikanın kazan dairesi yok. Ortak kazan dairesi ile işleri hallediyorlar. Fabrika arsasını uzun zaman boş bırakmanıza izin vermiyorlar. Kısa sürede kurup işletmek zorundasınız. Müthiş bir düzen var."

Tekstil boya ve kimyasallarında 25-30 sene içinde yaşanan değişimlerin de konuşulduğu ziyarette Kaplayan, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay'ı üniversiteden mezun olup Türkiye'ye döndüğü günden beri tanıdığını ifade ederek, "Babanız Adnan Bey bizim duayenimizdir" dedi.

Ziyarete, BUSİAD Yönetm Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay ile BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.