"Türkiye taş zengini bir ülke"

"Türkiye taş zengini bir ülke"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, Simge Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer'e konuk oldu.

Ağır bir iş yaptıklarını belirten Nezir Gencer, Almanya'da katıldıkları fuara 70 TIR'la gittiklerini söyledi. Teknik bilinmiyorsa çok ciddi parasal kayıplar yaşanan bir sektörde çalıştıklarını da ifade eden Gencer, Türkiye'de önemli mesafeler kaydettiklerini belirtti. Asfaltın tek tabakayla yapılamayacağını söyleyen Gencer, artık bu işlerin yapılmaya başlandığını da dile getirdi. "Kent içi yolu yapmak, kent dışında yapmaktan zordur" diyen Gencer, "Kent içinde trafik daha yoğundur ve eskime daha hızlı yaşanır" dedi.

Gencer, "Türkiye'nin çok büyük bir avantajı var. Türkiye'de bir ton agrega 15 lira. Rusya'da 55 Euro,  Almanya'da 35-45 Euro. Türkiye taş zengini" diye konuştu.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay,  BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Yerliyurt, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.