Verimli Çalışma ve Zaman Yönetimi

Verimli Çalışma ve Zaman Yönetimi

Tofaş Akademi uzmanlarından M. Onur Topçu, BUSİAD-Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen seminer programları kapsamında Makine, Tekstil ve Çevre Mühendislik Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerine ‘Verimli Çalışma ve Zaman Yönetimi’ konusunda çapıcı bilgiler aktardı.

İŞLETMELERİMİZ GELECEĞE GÜVENLE BAKABİLMELİ

Uludağ Üniversitesi ile ciddi işbirliklerine imza attıklarını ve üç yıldır sürdürdükleri seminer programları nedeniyle gerek öğretim kadrolarından, gerekse öğrencilerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten BUSİAD Başkanı Günal Baylan, “Bilindiği gibi, yeni dönemde eğitimi, öncelikli konumuz olarak belirledik. Bu manada; yeni mezun gençlerimizin iş hayatına en iyi biçimde hazırlanmaları, Bursa’da yerleşik sanayi işletmelerinin geleceğe daha güvenle bakması noktasında da önem arz ediyor” dedi.

‘VERİMLİ ÇALIŞMA VE ZAMAN YÖNETİMİ’

Öte yandan, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde öğrencilere, ‘Verimli Çalışma ve Zaman Yönetimi’ konusunda bilgiler veren M. Onur Topçu, hızla akıp giden zamanda neyin değerli olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

“Zamanın önemini kavramak kadar, zamanı iyi kullanmaya da değer vermek gerekiyor” diyen Topçu, insanların hayatta mutlu olduğu anları çoğaltması, bunun için de birtakım hobiler edinmesi gerektiğini ifade etti.

ZAMANIN İKİ ANLAMI VAR

Topçu, “Herkes için çok değerli olan zamanın iki anlamı var: Birincisi, ‘yaşanan’, İkincisi ise ‘sürekli gelişen’ zaman dilimi… Her zaman diliminde bazı şeyler değişiyor. Örneğin, bir işyerinde yeni nesil, eskiler için hep tehlike arz eder. Çünkü eskilerden çok farklı şeyler bilirler. Ben sürekli olarak, yaşanan zaman diliminin iyi kullanılması gerektiğini düşünürüm” dedi.

8+8+8 KURALINA UYABİLMEK ÇOK ÖNEMLİ

‘Zamanı Nasıl Verimli Kullanırız?’ sorusunu da yanıtlayan Topçu, en iyi yöntemin, ‘8+8+8’ olduğunu vurguladı. Topçu, “Yani bir insanın iş hayatında verimli olabilmesi, bunun yanı sıra ailesine, sosyal çevresine ve kendisine de vakit ayırabilmesi için günde 8 saat uyuması, 8 saat çalışması ve 8 saat de diğer ihtiyaçlarına vakit ayırması gerekli. Bu döngü çok önemli” diye konuştu.