"Yakın gelecek çok da parlak değil"

"Yakın gelecek çok da parlak değil"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, kapanmaların ortadan kalkması, ihracatta yaşanan artış sayesinde istihdamda artışın da sürdüğünü belirterek, "İstihdam rakamındaki artış, yeni iş imkanları yaratıldığının göstergesidir. Ancak ekonomideki kırılganlığın artması ve işgücü maliyetlerinin yükselmesi, yakın geleceğin çok da parlak olmadığının habercisi" dedi.

İşsiz rakamının 39 bin arttığını, ancak istihdam rakamında 228 binlik güzel bir gelişme yaşandığını hatırlatan BUSİAD Başkanı Türkay, şöyle devam etti:

"Gençlerde işsizlik ve umutsuzluk giderek yaygınlaşıyor. Gençlerimizin 5'te birinden fazlası işsiz durumda. Ayrıca bu gençlerin çalışma istekleri de yok. İsteseler de yetenekleri yok. Bu durum kısa sürede toplumsal bir sorun olarak önümüze çıkacak. Acil politika üretilmesi gerekir.

Elimize geçen lojistik avantajı en iyi şekilde kullanıp, bir yandan ihracatımızı artırırken, diğer yandan bunu istihdamın da yükselmesinde değerlendirmek gerekir."

BUSİAD Başkanı Türkay, salgının giderek artmasının işlerin durması riskini de barındırdığını kaydederek, azami önlem konusunda herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini de ifade etti.