Yeni neslin ilk baktığı ücret değil.

Yeni neslin ilk baktığı ücret değil.

Uluslararası insan kaynakları danışmanlık şirketi Korn Fery Ürün Servisler Lideri Ersin Yıldırım, yeni neslin ücretten önce değişime açıklığa ve inovasyona önem verdiğini söyledi. 

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), Korn Fery şirketi işbirliği ile BUSİAD Evi'nde "2018 PİYASA-ÜCRET ARAŞTIRMASI RAPORU ve 2019 YILI ÜCRET ARTIŞLARI" hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Korn Fery Ürün Servisleri Lideri Ersin Yıldırım tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, 2018 yılında yaşanan döviz kaynaklı oynaklıktan dolayı, ağırlıklı çok uluslu şirketler olmak üzere, önemli sayıda şirketin çalışanlarına eylül-ekim ayları gibi ortalama yüzde 10 ara zam yaptıklarını söyledi. Yıldırım, Türkiye'de ocak ayında yapılan zam oranlarının, çalıştıkları 811 şirketten aldıkları verilere göre ortalama yüzde 20'de kaldığını da söyledi. Yıldırım, en yüksek ortalama artışın ise otomotiv sanayide yüzde 23.3 olduğunu da kaydetti.

Yıldırım, çalışanlar açısından duruma ilişkin olarak ise, şunları ifade etti:

"Yeni nesilde ücret ilk beşte yer almakla birlikte, ilk üçte yer almıyor. Bunun yerine şirketin, değişime açıklığı, inovasyona bakışı yeni nesilde çok daha önemli. Çok uluslu şirketleri tercih ediyorlar. Yeni deneyimler elde edebileceklerini düşünüyorlar. Hayal ettikleri yere ulaşabileceklerini, ücretin yanında da düşünüyorlar. Yaklaşık 245 bin kişinin 2018 yılında yurt dışında yaşamaya çıkmış olması da Türkiye için bir dezavantaj."

Toplantının ardından Ersin Yıldırım'a, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay tarafından Çağdaş Eğitim Kooperatifi Kır Çiçekleri projesine bağış sertifikası da sunuldu.