"Yüksek ücret iyi eğitimle gelir"

"Yüksek ücret iyi eğitimle gelir"

Asgari ücret rakamının 2 bin 324 TL'den  2 bin 825 TL'ye yükseltilmesiyle ilgili olarak açıklama yapan Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, her yıl sonunda bu rakamın tartışılmasını anlayabildiğini ancak hedefi daha büyük tutup, katma değerli ürün üreten bir ülke olmak için çalışmak gerektiğini söyledi. BUSİAD Başkanı Türkay, bunun için eğitilmiş insan gücünün en önemli girdi olduğunu ifade ederek, "Eğer insanınız, yeterli eğitime sahipse yeni ürün de geliştirir, o ürünün pazarlamasını da sağlar, kaliteyi de artırır. Böyle olunca hem ülke, hem şirketler hem de çalışanlar daha fazla refah içinde yaşayabilir. Yüksek ücret iyi eğitimle gelir. İyi eğitim de, niteliği artırılmış, nicelik olarak da yeterli eğitim kurumları ve eğiticilerle ama en başta bunu içselleştirmiş bir anlayışla gelir" dedi.

Türkay, asgari ücret konusunda aslında işveren kesiminin bir taraf olmadığını, işçinin alacağı ücreti rekabet koşullarının belirlediğini de kaydederek, "Kast ettiğim eğitim burada da devreye giriyor. Rekabette öne çıkarsanız, alacağınız ücreti de belirleme şansınız oluyor" diye konuştu.

Yaşanan pandemi sürecinde, hem işveren, hem de işçi kesiminin büyük sıkıntılar yaşadığını da kaydeden Türkay, bu süreçte üretimin durmaması ve iş barışının yara almamasının en büyük temennileri olduğunu da söyledi.

Türkay, özlemlerinin, asgari ücretin bir formalite olacağı, toplumun çok büyük bir kesiminin asgari ücretin kat be kat üstünde gelire sahip olduğu bir Türkiye olduğunu da dile getirdi.